DIFFICULT FRIEND ( ZOR ARKADAŞ) eTWINNING PROJESİ

Okulumuz  rehber öğretmeni Esra Betül Gürcülerin ortağı olduğu proje

Türkiye, Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanyadan farklı okullarla işbirliği içinde yürütülmektedir.

Koko, Dostluk Ormanı'na yeni taşınan koala ailesinin en küçük üyesidir. Koko, gücünü etrafındaki insanları incitmek ve korkutmak için kullanan bir zorbadır. Bu yüzden Tiki, Ayu, Ceyo ve Kapo Koko'yu gördüklerinde saklanıyor ya da yollarını değiştiriyorlar. Çünkü Koko bir zorba! Koko'nun akran zorbalığını durdurmanın yollarını birlikte bulalım ve kurbanlara rehberlik edelim mi?

PROJEMİZİN AMAÇLARI;

ÖĞRENCILERIMIZIN AKRAN ZORBALIĞI KAVRAMINI BILMELERINI SAĞLAMAK.

ÖĞRENCILERIMIZIN ZORBALIK VE ZORBALIK OLMAYAN DAVRANIŞLARI AYIRT EDEBILMELERINI SAĞLAMAK.

ÖĞRENCILERIMIZIN AKRAN ZORBALIĞI DURUMUNDA KARŞILAŞABILECEKLERI 3 FARKLI ROLÜN FARKINDA OLMALARINI SAĞLAMAK.

ÖĞRENCILERIMIZIN EMPATI KURABILMELERINI SAĞLAMAK.

ÖĞRENCILERIMIZIN ZORBALIKLA MÜCADELE YÖNTEMLERINI ÖĞRENMELERINI SAĞLAMAK.

İŞ SÜRECİ;

EKİM; TANITIM TOPLANTILARI.

KASIM; KOKO'DAN TIKI'YE FİZİKSEL ZORBALIK.

ARALIK; KOKO'DAN AYU'YA SÖZLÜ ZORBALIK.

OCAK; KOKO'DAN CEYO'YA SOSYAL ZORBALIK.

ŞUBAT; KOKO'DAN KAPO'YA SANAL ZORBALIK.

FİNAL

HIKAYEMIZIN KONUSUNA BAĞLI OLARAK 4 FARKLI ZORBALIK TÜRÜ HAKKINDA KONUŞACAĞIZ. HER AYIN SONUNDA ORTAKLARIMIZLA BIR TOPLANTI YAPARAK BIR SONRAKI AYIN ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDIRECEK VE PLANLAYACAĞIZ.

25-12-202325-12-202325-12-2023